Sterkste man van Nederland 2016 Dennis van Beusekom coacht Bjorn de Rijk

Geschreven door Dennis van Beusekom op . Geplaatst in Blog

dit jaar is de Finale Sterkste Man v NL zaterdag 9 juli. op het Rode Torenplein in Zwolle.
Aanvang: 13.30uur en de entree gratis. Dennis van Beusekom zal dit jaar het 24-jarige talent Bjorn de Rijk uit Varik coachen.

13528935_1094951957210461_5797517619613897021_n

Zwolle decor van de strijd der Giganten, wie o wie ?

Het Rode Toren plein in Zwolle vormt komende zaterdag 9 juli vanaf 13.00 uur het decor van de strijd om de titel Sterkste Man van Nederland 2016. Onder druk van de camera’s van RTL 7 zullen de 12 kandidaten elkaar bestrijden op 6 loodzware onderdelen met als doel de felbegeerde titel.
Ook dit jaar zijn er weer een vijftal uitgesproken favorieten maar over de breedte genomen is het deelnemersveld dermate sterk dat elk foutje of miscalculatie zal worden afgestraft , we nemen u mee langs de deelnemers en onderdelen.

The Big Five: De grote favorieten

Bij de grote vijf zit normaliter de nieuwe titelhouder maar in het Strong Man circuit weet je het nooit, gezien de onderdelen kunnen er zeer verrassende ontwikkelingen volgen gedurende de middag.

1. De Sterkste Man van Nederland 2015 en 2013, Jitse Kramer (34) uit Leeuwarden. De 150 kg. zware reus heeft in de voorbereiding laten zien dat hij klaar is voor een derde titel, ook internationaal begint hij aan de weg te timmeren en met winst op de laatste drie onderdelen bij de Strongman Champions League kortgeleden te Zelhem liet hij ook het internationale gezelschap verbaasd achter. Favoriete onderdelen voor the Iceman lijken de Stones, de Squat en de Medley terwijl de Forward Hold niet op zijn favoriete lijstje voorkomt. Andermaal wordt hij gevreesd door vriend en vijand.

2. Niels Gordijn, het inmiddels 27-jarige supertalent uit Eindhoven en de nummer 2 van vorig jaar.
Waar het precies mis ging weten we niet maar vorig jaar leek hij onbedreigd op weg naar de titel tot het laatste onderdeel, de Stones of Strength, lichaam en geest vlogen uit balans en alles sloeg op slot, weg titel en weg droom maar…. hij is uit het juiste hout gesneden en wellicht vallen alle puzzelstukjes dit jaar op de juiste plaats, in de voorbereiding kende hij iets van tegenslag maar bij de bookmakers blijft hij hoog genoteerd staan. Hij kent geen zwakke onderdelen en aan zijn hondstrouwe supportersschare zal het niet liggen, zij zijn er altijd klaar voor.

3.Enzo Tauro (25), de nummer drie van vorig jaar en tegenwoordig woonachtig in Schinveld, behoort ondanks zijn leeftijd ook definitief bij de grote vijf na zijn imponerende podiumplaats van de vorige editie waar er zelfs nog wel meer in zat. Dat het geen toevalstreffer was moet hij zelf weer bewijzen maar mede gezien zijn prima 6e plaats tijdens de SCL Holland lijkt hij vastberaden op weg. Kan The King of Stones nog een of twee plaatsen stijgen op de ladder of….. moet hij nog even in de wachtkamer.

4. Alex Moonen, titeldrager van 2014, de 33-jarige leraar uit het Limburgse Schinveld, is met zijn afgetrainde lichaam van 150 kg. misschien wel de grootste favoriet. Rustig, beheerst en calculerend zijn de kenmerken van deze reus en ijzersterk op bijna alle onderdelen maar favoriet op de Squat, de Truck-Pull en de Forward Hold . Zijn tweede !! plaats in Zelhem was bijzonder imponerend en hij lijkt ontspannen en bijzonder gemotiveerd aan het karwei te beginnen, iedereen is gewaarschuwd.

5. Kelvin de Ruiter (28), de boomlange 152 kg. zware Fries uit Surhuisterveen en nummer 3 van 2014 wil laten zien dat zijn slechte prestatie van vorig seizoen een slippertje was. Loeisterk op onderdelen als Truck Pull en Stones ligt zijn zwakte bij de onderdelen boven de schouders maar juist daarop blijft hij vorderingen maken. Een levensgevaarlijke outsider mits hij op het juiste moment kan pieken, voorbereiding en teveel dingen tegelijk willen doen lijken soms zijn eigen valkuil maar wanneer alles een keer goed valt is hij letterlijk en figuurlijk tot grote dingen in staat. Hij hoort nog bij de grote vijf maar het mag nu ook wel eens een keer moeten in plaats van mogen..

De levensgevaarlijke outsiders:

6. Wanneer je als bijnaam de Hijskraan hebt en je al een aantal keren deelnemer aan het jaarlijkse meest aansprekende evenement, althans in het Strong-men gebeuren, bent geweest, mag je met recht spreken van een ervaren rot met een brute lift kracht wanneer je spreekt over de 34-jarige en 130 kg. zware Teun Moors uit Weert, in doen en laten niet iemand die je haantjes gedrag kunt verwijten maar op bepaalde onderdelen moet je zeker rekening met hem houden, de titel lijkt te ver weg voor de sympathieke man uit de Poort van Limburg.

7. Jordy Bosch (24) uit Olst, voor de eerste keer deelnemer aan de finale en als we over talenten spreken in dit wereldje moet zijn naam zeker worden genoemd. Hij wil misschien wel iets te snel maar dat hij op termijn op het podium komt staat wel vast. Gezegend met het juiste karakter en een fantastische basiskracht is hij wellicht op bepaalde onderdelen al duidelijk aanwezig en kan hij vervelende punten afsnoepen van de favorieten. Een kandidaat om in de gaten te houden..

8. Mike Oerlemans (23) uit Goirle , voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft deze pur-sang ijzervreter zich weten te plaatsen. De korte en gedrongen krachtpatser kwam in zijn debuutjaar tot een zeer verdienstelijke 5e plaats en houd van ruwe onderdelen als deadlift , bankdrukken en kniebuigen. Groot favoriet op de squat, een plaats op het podium zit erin wanneer de toppers steekjes laten vallen maar …….

9. Er zijn nog een paar beruchte ijzervreters bij dit jaar en een daarvan is een bijzondere jongen, inmiddels 37 jaar maar niet weg te denken uit het RAW-power wereldtje, Gijs Boeijen uit Baarn, liefhebber van het rauwe werk en op bepaalde onderdelen een topper. Leg hem 400 kg. in zijn nek of geef hem in elke hand 100 kg. en hij loopt er mee weg alsof het niets is. Zijn Stones of Strenght blijft bijzonder om te zien en er is geen atleet die zich beter voorbereid dan hij, met zijn, net- vader –geworden- en- dus- dubbel sterk mentaliteit en gesteund door fantiek meelevende supporters en coach kan hij misschien hoge ogen gooien, we zullen het zien.

10. Een andere ijzervreter van RAW Power Baarn en eerste- jaar deelnemer is de 28-jarige bebaarde Vlad Buda uit Utrecht, ook gezegend met een over-mijn-lijk mentaliteit en een karakter jongen die exact weet waar zijn sterktes en zwaktes liggen en dat maakt hem nu juist zo gevaarlijk voor de overige deelnemers, hij zal op de juiste momenten zijn punten pakken en de punten die hij pakt zijn er niet voor een ander.

11. Ook een debutant is de 24-jarige Bjorn de Rijk uit Varik, al jaren deelnemer aan menige voorronde en na jaren van investeren in equipement en trainen, trainen en nog eens trainen staat hij eindelijk in de finale tussen de grote jongens. Hij heeft in dit eerste jaar niets te verliezen en moet vooral gaan kijken waar zijn kansen liggen. Hij ziet aan zijn bloedbroeder en trainingsmaat Enzo Tauro precies hoever je kunt komen door je te focussen en te peieken op het juiste moment.
12. Met een wildcard terecht toegevoegd aan het deelnemersveld is de 29-jarige Johan Langhorst uit Sneek, een vertrouwd gezicht over de jaren maar toch wacht iedereen nog altijd op zijn Moment of Fame, er zit in potentie veel in bij de sympathieke Fries maar het is er in jarenlange deelname nog nooit echt uit gekomen tijdens de finale. Maar misschien deze aflevering, ook voor hem doet het opgeld, wanneer lichaam en geest op het juiste moment in balans zijn is hij tot zeer veel in staat, we zijn benieuwd…

De onderdelen, met erachter de naam van de favorieten, zijn:
1. Truck Pull, harnas – touw. ( de Ruiter, Moonen, Kramer, Tauro)
2. Forward Hold. (Moonen, Gordijn, Buda, Boeijen)
3. Boom voor maximaal (Gordijn, Moonen, Langhorst)
4. Medley wheelflip / rollen ( Kramer, Gordijn, Tauro, Boeijen)
5. Squat reps. (Gordijn, Kramer, Oerlemans, Moonen)
6. Stones ( Tauro, de Ruiter, Kramer, Gordijn)

Mocht onverhoopt een atleet geblesseerd uitvallen in de laatste week dan zal zijn plaats worden ingenomen door de coming-man van de Highland Games, de ongekroonde koning Patrick van Antwerpen, een man met multi-disciplines op sportgebied.

Deze vooruitblik is geschreven vanuit de persoonlijke visie, fouten of verkeerde veronderstellingen daargelaten, wij zien u graag allemaal op 9 juli vanaf 13.00 uur in Zwolle en na ongeveer 5 uur spijkerharde strijd zullen we weten wie de volgende Koning van de Apenrots is, spektakel gegarandeerd. BE THERE !!

Wout de Jong.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter