Dennis

NAAM:……………….. Dennis van Beusekom
GEB. DATUM:………. 11-01-1975
GEB. PLAATS……….. Benschop
WOONPLAATS:…….. Lopik
LENGTE:…………….. 1.90 mtr
GEWICHT:………….. 142 kg
BEROEP:……………. Manager KPN.
HOBBY…………………. Sterkste Man/ Acteren

Dennis van Beusekom doet inmiddels al jaren mee aan de Sterkste man van Nederland en behoort tot de ervaren en geroutineerde deelnemers.

Vroeger keek hij op tv al naar De Sterkste Man Van Nederland, naar zijn helden Ted van de Parre, Berend Veneberg, Wout Zijlstra en ook in de begin jaren van Jarno Hams. Zo’n 20 jaar geleden zelfs toeschouwer in Haaksbergen omdat zijn collega Cor Jansen van Jorksveld daar meedeed als deelnemer. Toen was hij eigenlijk al besmet met het sterkste man virus.

Wat heel ver weg leek kwam in 2007 dichterbij toen Wout Zijlstra met zijn spullen naar Lopik afreisde om daar de sterkste man van Lopik te organiseren. Daar merkte Dennis dat hij toch sterker was dan hij had gedacht en dat dit zijn sport was. Na een bezoek aan Jan Haaring van realdutchpower was ie ook helemaal om. Zo hier en daar werden wat onderdelen aangeschaft/gemaakt en er werd door Dennis van Beusekom en Berry Verhey Keihard getraind.

In 2009 was dan de eerste wedstrijd (de fungames). Met een behaalde tweede plek was het doel duidelijk: Dennis moet een keer meedoen met de sterkste man van Nederland. In 2010 vond de eerste kwalificatie plaats en het was er één om nooit te vergeten. Dat spanning zoveel met je kan doen als atleet was nieuw, en dat na zoiets de nodige krampen ook ontstaan ook. Dat er nog veel te leren was, was duidelijk. Het doel leek verder dan wat dan ook.

Dat leek het, totdat hij later dat jaar 5e werd op de derde kwalificatie in Almere. Het was dan ook echt een leerjaar en sommigen zullen zich afgevraagd hebben wie dat nu toch waren.

2011, na een jaar keihard trainen waar met -10, regen, sneeuw, storm, naar 38 graden in een kas trainen getrotseerd werd. Het was het zover: op zijn thuiswedstrijd in Lopik plaatste Dennis zich voor de finale. Daar werd hij weliswaar laatste, maar het doel was bereikt. Dennis had meegedaan aan de sterkste man van Nederland. Dat smaakte natuurlijk naar meer en het doel was te bewijzen dat het geen toevalstreffer was maar er echt iets in zat. Na 4 keer meedoen aan de sterkste man van Nederland mag je stellen dat dat toch wel goed gelukt is.

In 2014 blesseerde Dennis zich ernstig op de finale, waar hij ondanks dat toch nog vijfde werd. Hij scheurde zijn Biceps in de spierbuik en kon dan ook niet geopereerd worden. Hij zou door middel van rust en een brace moeten herstellen. Door discipline en een geweldige wilskracht herstelt hij bijzonder snel en zit hij 4 maanden later alweer op het gewenste niveau. Ook komend jaar zal hij dus weer voor een podium plek gaan.

Laat een reactie achter